Bespaartips

Als je een hovenier gaat inhuren dan is het goed om een aantal zaken in de gaten te houden. Er een inschakelen kan hierdoor nog aantrekkelijker worden. Graag geven we je een aantal bespaartips om niet de hoofdprijs te betalen voor een nieuwe tuin of voor het onderhouden van je tuin.

1) een standaard ontwerp voor je tuin
Door te kiezen voor een standaard tuinontwerp of een ontwerp wat de hovenier al eerder heeft gemaakt kun je tot de helft van de kosten besparen. Vaak heeft de hovenier een aantal standaardontwerpen welke gemakkelijk aangepast kunnen worden aan jouw tuin. Het ontwerp moet jou natuurlijk wel aanspreken.

2) voordelige beplanting
Door te kiezen voor een aantal standaard planten en bomen en niet voor bijzondere planten is het mogelijk om kosten te besparen. Kies dus geen exotische planten, maar normale planten zoals buxus, klimop en dergelijke. Kies ook voor planten die nog niet zo groot zijn, maar nog moeten groeien. Hoe groter de plant, hoe duurder de plant is.

3) de indeling
Je kunt bij het ontwerp kiezen voor een groot grasveld in plaats van een terras met sierbestrating. Gras is een stuk goedkoper en zorgt dus voor een minder grote aanslag op je portemonnee.

4) doe zelf ook wat!
Je kunt zelf de tuin voorbereiden. Zo kun je de oude bestrating en planten er bijvoorbeeld al uithalen en weggooien. De hovenier hoeft hier dan geen tijd en geld voor te rekenen. Ook kun je zelf het inplanten gaan doen van het tuinontwerp.

5) vraag meerdere offertes aan
Het is slim om bij meerdere hoveniers een offerte op te vragen. Daardoor kun je geld besparen. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste hovenier offerte kan al snel 30% tot 40% zijn. En dat is natuurlijk mooi meegenomen. Vraag gratis offertes op.

Bekijk de volgende pagina’s:
Hovenier
Kosten
Prijzen
Tuinontwerp
Voordelen
Offertes