Bomen snoeien

Als je een boom in de tuin hebt staan of meerdere bomen op je erf hebt dan is het goed om deze te snoeien. Bomen snoeien is onderdeel van het onderhouden van je tuin. Het is ook belangrijk om de bomen niet te groot te laten worden. Door de bomen te snoeien is het mogelijk om op tijd te zien of ze nog wel gezond zijn. Als dit niet het geval is dan kun je tijdig ingrijpen. De vraag is vaak of je zelf de bomen kunt snoeien en onderhouden of dat je dit beter door een vakman kunt laten doen.

Een specialist of niet?
Als je een grote boom hebt en je wilt de boom gaan snoeien dan is het natuurlijk beter om hier een vakman bij te halen. Als de bomen echter nog wat kleiner zijn dan kan een hovenier vaak de bomen snel voor je snoeien. Hij weet precies waar hij de bomen moet trimmen en ook of er nog een nabehandeling moet gebeuren om bijvoorbeeld het doodbloeden van een boom te voorkomen.

Misschien denk je dat je zelf de bomen snoeien kunt. Het is echter beter om dit over te laten aan iemand die vaker met dit bijltje heeft gehakt en dus weet waar hij mee bezig is. Je kunt een boom zodanig snoeien dat de hele balans weg is en het jaren duurt voordat deze terug is gekomen.

Wat kost een boom snoeien?
Als je een boom wilt laten trimmen dan is het vaak afhankelijk van de grootte, de plek waar de boom staat en ook hoe gemakkelijk je erbij kunt komen wat de kosten zijn. Heb je bijvoorbeeld een hoogwerker nodig dan is het natuurlijk zo, dat de kosten wat hoger zullen uitvallen.

Offertes van hoveniersbedrijven?
Betaal niet te veel voor je klus en vergelijk de prijzen van verschillende hoveniers. Dit kun je doen door offertes op te vragen via onze offerte pagina.