Tarieven en kosten

Als je een hovenier wilt inschakelen dan is het natuurlijk slim om te weten wat de tarieven zijn. Graag bespreken we de verschillende mogelijkheden met je om zo een indicatie te geven van de kosten. Het is slim om meerdere offertes op te vragen bij verschillende hoveniersbedrijven om een exact beeld van de kosten te krijgen.

Een tuinontwerp en de tarieven
Als je een ontwerp wilt laten maken voor een tuin dan zal je hier bij een gemiddelde Nederlandse tuin rond de €250 euro voor betalen. Mocht je tuin wat groter zijn dan zijn de kosten wat hoger. Soms is het mogelijk om gebruik te maken van een standaard ontwerp. Hiervan kunnen de kosten iets lager zijn. Dit zal je met de hovenier moeten overleggen.

Een tuin laten aanleggen en de tarieven
Als je een tuin compleet laat aanleggen door een hovenier dan moet je rekenen op een tarief van grofweg €100 euro per m2. Dit tarief is inclusief het uurloon, de materialen en planten en ook de belasting. Natuurlijk is dit een indicatie. Als je een tuinontwerp hebt met veel duurdere spullen, zoals houten vlonders of veel volwassen planten dan is het tarief per m2 natuurlijk wat hoger.

Een tuin onderhouden en de tarieven
Als je jouw tuin door een hovenier laat onderhouden dan moet je rekenen op een kostenpost van ongeveer €35 euro per uur. Het is mogelijk om te kiezen voor een onderhoudsabonnement. De kosten kunnen dan per maand gelijk zijn en het aantal uren wat wisselend. In de winter is er simpelweg minder werk te doen en in de zomer meer.

Offertes van hoveniersbedrijven?
Betaal niet te veel voor je klus en vergelijk de prijzen van verschillende hoveniers. Dit kun je doen door offertes op te vragen via onze offerte pagina.