Kosten

De kosten van een hoveniersbedrijf verschillen. Het is belangrijk om te kijken wat je de hovenier wilt laten doen. Wil je de hovenier de tuin laten ontwerpen, de tuin laten aanleggen of deze laten onderhouden? De kosten zijn per onderdeel verschillend. De werkzaamheden zijn immers anders. En natuurlijk zullen de tarieven per hovenier ook verschillend zijn. Laten we echter de onderdelen per stuk gaan bespreken. En kijk ook eens op pagina prijzen hovenier.

De kosten voor tuinontwerp
Als je naar een hovenier gaat om je tuin te laten ontwerpen dan wordt hier vaak een vast bedrag voor gerekend. Vaak hangt de prijs af van hoe groot de tuin is. De kosten van een gemiddeld tuinontwerp varieert van €250 euro tot €500 euro. Als de tuin groter dan 300 m2 is dan wordt er €2 euro extra gerekend per m2 aan kosten.

De kosten voor een tuinaanleg
De tarieven voor het aanleggen van de tuin hangen sterk samen met de planten en de materialen die je in de tuin gaat gebruiken. Een grote fontein in de tuin zal het geheel natuurlijk duurder maken dan wanneer je hier niet voor kiest. Een gemiddelde Nederlandse tuin zal echter tussen de €50 euro en €100 euro per m2 kosten.

De kosten voor het onderhoud
Als je een hovenier je tuin laat onderhouden dan betaal je hier een bedrag per uur voor of een vaste maandelijkse prijs. Je moet rekenen op ongeveer €35 euro tot €50 euro per uur aan hovenier kosten.

De exacte prijs!
Om de juiste prijs te weten is het verstandig om een offerte op te vragen bij een hovenier. Natuurlijk kun je ook bij meerdere hoveniers een offerte opvragen om zo een goed beeld van de tarieven te krijgen. Bekijk pagina offerte hovenier.

Bekijk ook de volgende pagina’s:
Hovenier
Hovenier inhuren
Bespaartips
Keurmerk
Prijzen
Tuinaanleg
Tuinontwerp
Voordelen
Offertes