Prijzen hoveniersbedrijf

Er zijn diverse prijzen voor de verschillende werkzaamheden van een hovenier. Zo kan een hovenier de tuin ontwerpen, de tuin onderhouden en ook de tuin aanleggen. Iedere hovenier bepaalt zijn eigen tarieven. Voor de meeste hoveniers liggen de prijzen rond de €35 euro tot €50 euro per uur.

Wat is het uurtarief van een hovenier?
Als je puur kijkt naar het uurtarief van een hovenier dan moet je rekenen op een uurtarief van €35 euro tot €50 euro. De tarieven worden vaak niet in een uurtarief uitgedrukt. Alleen als de hovenier het onderhoud doet wordt dit gedaan. Het maken van een plattegrond en ontwerp van een tuin door een hoveniersbedrijf wordt vaak in een totaalprijs uitgedrukt. Ook het inplanten gebeurt voor een vooraf afgesproken prijs. Zie ook pagina kosten hovenier.

Een onderhoudsabonnement
Voor het onderhoud van een tuin kun je bij een hovenier ook een onderhoudsabonnement afsluiten. Met een abonnement betaal je een vaste prijs iedere maand voor het onderhoud van de tuin. De prijzen zijn dan gelijk iedere maand. Het kan wel zijn dat je extra kosten maakt door het inplanten van extra planten en bomen.

Een goede hovenier!
Het is belangrijk om niet alleen naar de prijzen te kijken, maar ook naar de kwaliteit van het werk welke je krijgt. De prijzen zijn natuurlijk wel belangrijk omdat je een specifiek budget hebt. Het is echter goed om ook naar het vakmanschap van een hovenier te kijken. Als je weinig betaald voor weinig resultaat dan is dat uiteindelijk nog duur.

Offertes van hoveniersbedrijven?
Betaal niet te veel voor je klus en vergelijk de prijzen van verschillende hoveniers. Dit kun je doen door offertes op te vragen via onze offerte pagina.

Bekijk ook de volgende pagina’s:
Hovenier
Bespaartips
Hovenier inhuren
Keurmerk
Kosten
Offertes