Soorten

Er zijn vele verschillende soorten struiken waar je voor kunt kiezen in je tuin. Het is belangrijk dat een tuin in evenwicht is. Een hovenier kan hiervoor een tuinontwerp maken. Eventueel kun je ook kiezen voor een tuinarchitect om dit uit te laten voeren. Met de ervaring van de specialist zal je snel een goed resultaat krijgen.

Waar kies jij voor?
Er zijn verschillende soorten struiken welke je kunt gebruiken in je tuin. Zo kun je kiezen voor een haag om de erfgrens mee af te scheiden. Dit kan een hoge haag zijn als het op de erfgrens met de buren staat. Als het om de erfgrens met de stoep gaat dan kiezen mensen vaak voor een lagere haag. Je kunt er dan nog overheen kijken.

Het is dus mooi om struiken en hagen te hebben. Je kunt hiermee de tuin mooi opvullen en het trekt vaak ook vogels aan. Hier kun je dan ook weer voor genieten.

Hoe moet je de struiken verzorgen?
Een haag zal een andere verzorging krijgen dan een struik. Het is bij een haag belangrijk om deze niet te groot te laten worden of te breed. Door de haag regelmatig te snoeien en te verzorgen behoudt deze haar vorm en functie. Een kleine struik moet juist voldoende ruimte krijgen om te groeien. Voor beide geldt natuurlijk ook dat ze de juiste voedingsstoffen moeten krijgen om te groeien.

Offertes van hoveniersbedrijven?
Betaal niet te veel voor je klus en vergelijk de prijzen van verschillende hoveniers. Dit kun je doen door offertes op te vragen via onze offerte pagina.