Terras aanleggen

Het terras is een deel van de tuin waar jij je op je gemak moet voelen. Een plek die wat rust geeft in de hectiek van het leven. Het is daarom van belang dat een terras geheel naar je eigen wensen en smaak is ingericht.

Vaak bestaat een terras uit een open zitplek met een verharde ondergrond waar wat gemakkelijke stoelen of andersoortige zitmeubelen geplaatst zijn. De verharding bestaat vaak uit keien, stoeptegels of houten planken, maar dit kan ook siersteen, grind, schelpen of split zijn; dat is uiteraard geheel jouw eigen keuze.

Het aanleggen van een terras is zeer zeker zelf te doen, maar houd er wel rekening mee dat het een hele klus is. Het recht en stevig neerleggen van stenen is lastiger dan je denkt, en ook voor het voorkomen van verzakkingen zal specialistische kennis zeker niet overbodig zijn. Lees je daarom goed in, om op die manier te voorkomen dat het terras al snel weer opgehoogd moet worden of gewijzigd moet worden omdat bepaalde delen toch niet naar zin zijn.

Het kan daarom raadzaam zijn een tuinarchitect in de arm te nemen of een hovenier in te schakelen. Deze zijn vaak erg deskundig en kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden en onmogelijkheden van het plan, waardoor je uiteindelijk misschien duurder uit bent, maar gelukkiger bent met de tuin, en minder tijd en geld kwijt bent aan het onderhouden ervan.

Offertes van hoveniersbedrijven?
Betaal niet te veel voor je klus en vergelijk de prijzen van verschillende hoveniers. Dit kun je doen door offertes op te vragen via onze offerte pagina.