Mogelijkheden

De mogelijkheden voor de aanleg van een terras zijn eindeloos. Vrijwel elk plan kan werkelijkheid worden; je kunt het zo gek niet bedenken. Het is aantrekkelijk om een tuin een hele metamorfose te geven en tal van bijzondere plekjes te maken, maar houd vooral ook rekening met het onderhoud. Het aanleggen van een terras is één ding, maar het onderhouden is een grote tweede. Een terras gaat, mits kundig aangelegd, jaren mee, en je moet er dan nog steeds plezier uit halen. Dat lukt niet als je al een jaar na het aanleggen niet meer tevreden bent over het terras.

Het aanleggen van vijvers, zwembaden, bomen, struiken, enzovoorts is geen enkel probleem. Je kunt een vijver zo groot en klein aanleggen als je wilt. Probeer wel voor de aanleg duidelijk te hebben wat voor vijver je wenst. Een natuurvijver ziet er heel anders uit dan een vijver voor koi’s, en moet dan ook heel anders worden ingericht.

Hetzelfde geldt voor zwembaden. Wil je een groot zwembad of een kleine? Wil je het water kunnen verwarmen of hoeft dat niet? Hoe houd je het water schoon? Een goed aangelegd zwembad kan een prachtige aanvulling op een terras zijn, maar dan moet het wel bij de rest van het terras passen.

Het planten van bomen is over het algemeen af te raden in een terras. Bomen groeien doorgaans hard en laten veel bladeren achter. Zeker in combinatie met een vijver of een zwembad is die combinatie funest; je vijver of zwembad zal in no time bezaaid zijn met bladeren.

Struiken en andere lage planten kunnen de tuin wel mooi opleuken. Het is wel verstandig je voor het aanleggen begint goed in te lezen over de mogelijkheden. Zo voorkom je dat je planten plant die heel snel groeien waardoor je tuin snel overwoekert, of dat je elk jaar dagenlang alles moet snoeien. Een tuinmakelaar is erg handig met dit soort zaken, en kan je dan ook van kundig advies voorzien. Je betaalt hier wel voor, maar het resultaat kan uiteindelijk erg mooi zijn!

Offertes van hoveniersbedrijven?
Betaal niet te veel voor je klus en vergelijk de prijzen van verschillende hoveniers. Dit kun je doen door offertes op te vragen via onze offerte pagina.