Terras schoonmaken

Bijna niemand vindt mos mooi op het terras, maar toch zijn er genoeg terrassen die vol zitten met mos. Het verwijderen van mos is niet heel ingewikkeld, dus we leggen uit hoe je dat doet.

Wat is de eenvoudigste manier om mos te verwijderen?
Als je een hogedrukspuit hebt, kun je daarmee het meeste mos al verwijderen. Dankzij de grote kracht die het water heeft, zal de mos gemakkelijk loslaten. Mocht dat niet het geval zijn dan zou je nog aan de slag kunnen gaan met chemische middelen als mosdoder. Hiermee zul je ook de achtergebleven resten doden. Indien nodig kun je de behandeling enkele malen herhalen zodat echt al het mos dood is.

Wat zijn andere manieren?
Als het je zelf niet lukt het mos doeltreffend te verwijderen of je simpelweg geen tijd of zin hebt in dit tijdsintensieve, vieze klusje, zou je een expert kunnen inschakelen.

Specialisten kennen elke mogelijke behandelmethode, en kunnen dus de beste behandeling voor jouw specifieke situatie uitvoeren. Denk hierbij aan stoomcleaning, waarbij het mos door middel van heel heet water en een hoge druk wordt weggespoten en eventuele achterblijvende restanten opgelost.

Offertes van hoveniersbedrijven?
Betaal niet te veel voor je klus en vergelijk de prijzen van verschillende hoveniers. Dit kun je doen door offertes op te vragen via onze offerte pagina.