Tuinaannemer

Als je tuin een opknapbeurt kan gebruiken of je misschien net een nieuw huis betrekt waar er helemaal nog niets aan de tuin is gedaan, kan het raadzaam zijn een tuinaannemer in te schakelen. En heeft diverse voordelen.

Allereerst is een tuinaannemer expert in zijn of haar vakgebied. De tuinaannemer weet alles van bomen en planten en kan je daarom ook goed adviseren over de do’s en don’t’s op het gebied van de tuinaanleg. Zo heb je misschien een idee voor een leuke boom in je tuin, maar heb je er niet bij nagedacht dat die boom onwijs snel groeit en dus over een paar jaar je uitzicht compleet blokeert, of dat er bijvoorbeeld heel veel blad in je tuin zal belanden. Een tuinaannemer zal je daar op kunnen wijzen.

Een ander voordeel van een tuinaannemer is dat je zelf geen zorgen om je tuin hebt. Je geeft aan wat je specifieke wensen zijn, en de tuinaannemer zorgt dat je uiteindelijk een tuin hebt die aan je wensen en eisen voldoet; zonder dat je zelf na hoeft te denken over welke tegels je wilt en welke planten en struiken het beste in je tuin staan.

Het nadeel spreekt weer voor zich: de kosten. Een tuinaannemer moet zelf ook weer wat verdienen en dat merk je dus in de prijs. Maargoed, je hebt dan wel – als het goed is – een tuin waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Offertes van hoveniersbedrijven?
Betaal niet te veel voor je klus en vergelijk de prijzen van verschillende hoveniers. Dit kun je doen door offertes op te vragen via onze offerte pagina.