Voorbeelden

Voor je overgaat tot de aanschaf van een terras, kun je het beste maar zeker weten wat je wilt. Er zijn talloze mogelijkheden en het wijzigen van een bestaand terras is een dure operatie, waardoor je het beste vooraf kunt bepalen wat je precies wilt zodat je achteraf geen wijzigingen meer hoeft aan te brengen. Je doet dat door vooral veel voorbeelden te bekijken en te bedenken wat je daarna zou willen overnemen.

Het voordeel van het bekijken van voorbeelden is dat je direct weet hoe het er uitziet, en je dus niet met een abstract idee in je hoofd zit. Wat sommige mensen doen is het internet afstruinen naar mooie terrassen, en al die foto’s opslaan in een soort collage. Je kunt dan door de collage bladeren en zo bedenken wat je zelf leuk en mooi vindt en graag zou willen.

Probeer ook bij het ontwerpen van een terras direct al de juiste maten aan te houden en zo mogelijk een plattegrond te maken van hoe je het zou willen. Op die manier krijgen de plannen snel een concrete vorm en kun je er beter over nadenken dan wanneer alles abstract en vaag is en je dus geen idee hebt hoe het er uiteindelijk uit gaat zien. Enkele voorbeelden: