Tuinaanleg

Door te kiezen voor het laten aanleggen van een mooie tuin door een hovenier zal de waarde van je huis stijgen. Aangezien een hovenier iedere dag met zijn handen in de aarde zit en met zijn hoofd in de tuin is het goed om hem of haar in te schakelen. Ze weten precies hoe alles geplant moet worden en ook welke combinaties er mogelijk zijn. En dat is natuurlijk een groot voordeel om jouw tuin tot een klein paradijs om te toveren. Een hovenier kan veel voor je betekenen. Bekijk de pagina voordelen.

Tuinaanleg en de verschillende fasen
Als je een hovenier inschakelt voor tuinaanleg kun je de volgende fasen verwachten. De hovenier zal starten met het opmeten van de tuin. De hovenier zal dan precies kunnen intekenen waar het terras komt, het gras en ook hoe de paden gaan lopen in je tuin. Daarna zal hij het grondwerk gaan doen en de oude planten weghalen. De grond wordt opnieuw bemest en eventueel omgespit. De nieuwe planten zullen zo volop voedingsstoffen krijgen om te gaan groeien. Hierna wordt het straatwerk aangelegd in de tuin. Als je een schutting wilt wordt deze ook geplaatst. Vervolgens worden alle planten gepoot en het gras gezaaid. Of misschien maak je gebruik van graszoden. De planten worden op de juiste manier ingeplant om voldoende ruimte te krijgen om te groeien.

Volop genieten
Hierna kun je voor vele jaren volop gaan genieten van de tuin. Je kunt de hovenier nog een paar keer per jaar terug laten komen voor het onderhoud van de tuin. Denk hierbij aan het bijknippen of snoeien van de planten en bomen.

Offertes hovenier aanvragen
Als je benieuwd bent naar de mogelijkheden en wilt weten wat het inhuren van een hovenier je gaat kosten, kun je het beste offertes aanvragen. Dit kun je doen op onze offerte pagina. Ga naar offertes hovenier.

Bekijk ook de volgende pagina’s:
Hovenier
Keurmerk
Kosten
Prijzen
Tuinontwerp
Voordelen
Offertes