Tuinarchitect

Een tuinarchitect kan je helpen om een prachtige tuin te realiseren. Een tuinarchitect houdt niet alleen rekening met het ontwerpen van een tuin, maar denkt ook mee over het onderhoud.

Werkzaamheden
Een tuinarchitect kan zowel bestaande als nieuw aan te leggen tuinen ontwerpen. Het kan hierbij gaan om een volledige tuin, of bijvoorbeeld om een aan te leggen vijver.

Een tuinarchitect heeft diverse opleidingen en cursussen afgerond om zo een prachtige tuin te kunnen ontwerpen.

Wat kost een tuinarchitect?
De kosten van een tuinarchitect verschillen behoorlijk, afhankelijk van de eisen die je hebt. Wil je een eenvoudige tuin, dan zul je uiteraard goedkoper uit zijn dan wanneer je een heel complexe tuin met diverse vijvers en waterniveaus wilt.

Als uitgangspunt kun je een bedrag van €500 euro aanhouden voor tuinen tot 100 m2. Daarboven komt er per 50 m2 ongeveer €400 euro bij. Als je de werkelijke prijzen wilt weten voor een tuinarchitect voor jouw situatie, dan doe je er goed aan om bij lokale tuinarchitecten advies in te winnen en te vragen om een kennismakingsgesprek, waarbij meteen de mogelijkheden en kosten worden uitgelegd. Alleen op die manier weet je zeker wat de totale kosten zullen zijn.

Offertes van hoveniersbedrijven?
Betaal niet te veel voor je klus en vergelijk de prijzen van verschillende hoveniers. Dit kun je doen door offertes op te vragen via onze offerte pagina.