Kosten

Als je zelf niet de inspiratie hebt om een mooie tuin te ontwerpen, dan kun je dit uitbesteden aan een tuinarchitect.

Wat doet een tuinarchitect zoal?
Een tuinarchitect ontwerpt bestaande en nieuw aan te leggen tuinen. Hierbij kan hij rekening houden met de wensen en eisen van de opdrachtgever, maar je kunt een tuinarchitect ook alle vrijheid geven en zelf een eigen ontwerp laten maken.

Wat zijn de kosten van een tuinarchitect?
Hoeveel een tuinarchitect kost valt eigenlijk niet duidelijk te zeggen. Sommige tuinarchitecten hanteren een prijs per m2, waarbij je gemiddeld zo een €2 euro per m2 aftikt. Voor een kleine tuin vallen die kosten dan nog wel mee, een gemiddelde achtertuin van 5m bij 10m kost dan slechts €100 euro om te laten ontwerpen, maar bij een tuin van enkele duizenden vierkante meters kunnen de kosten snel oplopen.

Als je de werkelijke kosten van een ontwerp voor je eigen tuin wilt weten, kun je het beste met een lokale specialist contact opnemen. Je weet dan exact wat de te maken kosten zijn zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan omdat de prijs misschien hoger is dan je vooraf had verwacht.

Offertes van hoveniersbedrijven?
Betaal niet te veel voor je klus en vergelijk de prijzen van verschillende hoveniers. Dit kun je doen door offertes op te vragen via onze offerte pagina.