Mogelijkheden

Als je een prachtige tuin wilt, kun je die natuurlijk zelf ontwerpen. Toch hebben veel mensen daar niet de juiste kennis voor, waardoor het beter is om dit uit te besteden aan iemand die die kennis van zaken wel heeft: een tuinarchitect.

Wat zijn de mogelijkheden?
Eigenlijk zijn de mogelijkheden van een tuinarchitect eindeloos. Je kunt een tuin van enkele vierkante meters laten ontwerpen in de meest basale vorm van het woord en bijvoorbeeld enkel laten vol leggen met tegels. Je kunt er echter ook voor kiezen om een gigantische tuin van enkele duizenden vierkante meters laten ontwerpen, vol met waterpartijen, diverse niveaus, exotische bomen en planten, en alles daartussen. De mogelijkheden zijn dus echt eindeloos!

Wat kost een tuinarchitect?
Natuurlijk verschillen de kosten heel erg bij wat voor ontwerp je wilt. Als je een vrij standaard achtertuin wilt laten ontwerpen dan zijn de kosten hiervoor veel lager dan wanneer je een complete Hof van Eden in je achtertuin wenst. De gemiddelde prijs voor een tuinarchitect is zo een €2 euro per m2 tuin.

Let wel goed op dat je je niet enkel laat leiden door de kosten van een tuinarchitect. De tuin moet immers ook nog aangelegd en vooral onderhouden worden, en wanneer de kosten daarvan de pan uit rijzen terwijl dat niet de bedoeling was, dan kan het een flinke tegenvaller worden.

Offertes van hoveniersbedrijven?
Betaal niet te veel voor je klus en vergelijk de prijzen van verschillende hoveniers. Dit kun je doen door offertes op te vragen via onze offerte pagina.