Prijzen en tarieven

Een tuinarchitect is heel goed in het ontwerpen van tuinen. Hij let daarbij niet enkel op de schoonheid van een bepaald ontwerp, maar zorgt ook dat je wensen omtrent het onderhoud in acht worden genomen. Op die manier voorkom je dat je met een tuin zit die honderden uren onderhoud per seizoen vereist, terwijl je zelf geen groene vingers hebt en geen geld over hebt voor een dure tuinman.

De werkzaamheden
Een tuinarchitect ontwerpt zowel nieuw aan te leggen tuinen als bestaande tuinen. Hierbij kunnen bepaalde eisen en wensen in acht worden genomen, bijvoorbeeld dat een tuin zo goed als onderhoudsvrij moet zijn, een vijver wenst, een bepaald soort boom in de tuin wil, enzovoorts; maar een tuinarchitect kan ook zelf met een voorstel komen.

Kosten
De prijs van een tuinarchitect verschilt behoorlijk. Eigenlijk valt er weinig nuttigs over te zeggen. Het is namelijk een wereld van verschil of je een heel eenvoudige tuin van 100 m2 wenst waar de architect na 3 uurtjes wel mee klaar is, of dat je tal van specifieke eisen en wensen hebt, bepaalde soorten bomen in de tuin voor wilt laten komen, diverse niveaus wilt, enzovoorts.

Als richtprijs kun je aanhouden dat het ontwerpen van een tuin €2 euro per m2 kost. Als je dus een tuin van 1000 m2 wilt laten ontwerpen, zul je daarvoor zo een €2000 euro kwijt zijn. Echter verschilt die prijs behoorlijk. Zo zijn er ook tuinarchitecten die voor de helft werken, en zijn er tuinarchitecten die voor het dubbele nog niet langs komen. Het is eigenlijk net als bij woningen: je kunt kiezen voor een goedkope architect, of voor een gerenommeerde designarchitect die een prachtig resultaat zal afleveren. Als je de exacte kosten wilt weten, kun je het beste een lokale specialist vragen naar de tarieven.

Offertes van hoveniersbedrijven?
Betaal niet te veel voor je klus en vergelijk de prijzen van verschillende hoveniers. Dit kun je doen door offertes op te vragen via onze offerte pagina.