Vlonder

Een vlonder is een houten ondergrond die buiten geplaatst kan worden om hier bijvoorbeeld een terras op te maken. Vaak worden vlonders aan het water geplaatst als een soort steiger, maar dit is niet per se noodzakelijk. Het vlonderhout zelf is herkenbaar aan de smalle groeven die voorkomen en die het vlonderhout spiegelglad kunnen maken.

De meeste vlonders bevinden zich enkele centimeters tot enkele tientallen centimeters boven het grond- of wateroppervlak, maar ook dat is niet noodzakelijk om van een vlonder te kunnen spreken.

De houten planken zijn meestal van Bankirai of Billinga hardhout, WPC compositief of behandeld vurenhout. De hardhouten planken zijn het meest prijzig, maar gaan tevens het langst mee. Vurenhout is de minst dure optie maar zal sneller verweren en vergaan.

In plaats van losse planken kan een vlonder ook gemaakt worden van tegels. Deze houten tegels zijn in de afmeting van 50 bij 50 centimeter te krijgen of in de afmeting van 1 meter bij 1 meter. Deze tegels zijn handig op bestaande stoeptegels of bijvoorbeeld een balkon te plaatsen en minder geschikt voor een vlonder waar nog geen vlakke ondergrond aanwezig is. De vlonder met losse planken is weer meer geschikt voor ondergronden die niet egaal zijn.

Offertes van hoveniersbedrijven?
Betaal niet te veel voor je klus en vergelijk de prijzen van verschillende hoveniers. Dit kun je doen door offertes op te vragen via onze offerte pagina.