Vlonder bamboe

Er zijn vlonder bamboeplanken die diverse voordelen bieden ten opzichte van reguliere vlonderplanken. Het grote voordeel van bamboe is dat ze vormvast zijn waardoor het kromtrekken van hout, het zogenaamde werken, niet voorkomt. Bamboe is van nature licht en bevindt zich doorgaans in de vorm van ronde, holle stengels. Hoe kun je daar vlonderplanken van maken?

Het maken van vlonderplanken van bamboe geschiedt door het onder hoge druk en temperaturen samenpersen van stroken bamboe. Hierdoor krijg je tevens de donkere kleur die kenmerkend is voor vlonders. Bovendien wordt tijdens dit proces de dichtheid en daarmee dus de hardheid van het hout vergroot. Lichte bamboeplanken zijn dan ook niet te krijgen; dit zou in ieder geval betekenen dat het productieproces ondermaats is en de kwaliteit onvoldoende.

De prijs valt nog alleszins mee. Waar normale, reguliere vlonderplanken tussen de €20 euro en de €50 euro per m2 kosten, kosten bamboe vlonderplanken net iets meer; rond de €60 euro per m2. Je krijgt hiervoor dus wel betere kwaliteit planken dan de reguliere vlonderplanken.

De planken gaan ongeveer net zo lang mee als de reguliere hardhouten vlonderplanken. Dankzij specifieke groeven in de achterzijde van de plank kunnen de planken op een dusdanige wijze worden bevestigd dat de bevestiging na montage niet meer te zien is. Je hoeft dan dus niet met schroeven te knoeien en hebt een onzichtbare bevestiging.

Offertes van hoveniersbedrijven?
Betaal niet te veel voor je klus en vergelijk de prijzen van verschillende hoveniers. Dit kun je doen door offertes op te vragen via onze offerte pagina.