Vlonder composiet

Behalve de bekende houten vlonderplanken zijn er ook composiet planken te krijgen. Deze hebben een grijzige kleur, al zijn ze ook wel in de bekende houtkleur te vinden.

De planken missen de bekende houtkleur en zijn niet specifiek goedkoper of duurder dan de bekende houten vlonderplanken. De prijs ligt rond de €30 euro per m2.

Bij de houten vlonderplanken ligt die prijs tussen de €20 euro en de €50 euro per m2. Groot voordeel van de composieten vlonderplanken is dat het geen hout is en dus niet werkt. Bovendien hebben deze planken veel minder onderhoud nodig. Ze hoeven niet geolied te worden en zijn eenvoudig met een hogedrukspuit te reinigen.

In tegenstelling tot hardhout kunnen composieten planken worden bevestigd middels een onzichtbare bevestigingsmethode. Er zijn dan geen schroeven benodigd en na montage zijn er geen klemmen of andere bevestigingsmaterialen te zien. De planken worden op een soort rails geklemd en blijven daar prima op zitten.

De composieten planken zijn vaak hol, en daardoor is de kopse kant minder mooi om te zien dan bij houten planken, waarbij die kopse kant niet hol is. Hierdoor is het lastig om gebogen vormen en figuren te maken; je wil immers voorkomen dat je ziet dat de planken hol zijn.

Al met al hebben composieten planken diverse voordelen. Het is aan de koper of bewoner zelf die voordelen tegen de nadelen af te wegen en te besluiten om houten of composieten materialen te gebruiken.

Offertes van hoveniersbedrijven?
Betaal niet te veel voor je klus en vergelijk de prijzen van verschillende hoveniers. Dit kun je doen door offertes op te vragen via onze offerte pagina.