Vlonder kosten

Hardhouten vlonderplanken zijn verkrijgbaar vanaf zo een €3 euro per meter tot zo een €8 euro per meter. De planken zijn circa 15 cm breed, waardoor je omgerekend op zo een €20 euro tot €55 euro per m2 zit.

Behalve vlonderplanken heb je echter ook nog schroeven, balken en planken nodig om de fundering van de vlonder te maken. De zogenaamde vlonderpalen zijn ook nog vrij prijzig. Afhankelijk van de ondergrond heb je een lengte tussen de 1 meter en de 3 meter nodig. Een goedkope vlonderpaal van 6 cm bij 6 cm kost zo een €5 euro per stuk, een vlonderpaal van diezelfde omvang maar met een lengte van 3 meter kost €15 euro. Als je er daar een stuk of 20 van nodig hebt dan tikt dat ook al aardig aan.

Het is dus van belang om voor het bouwen te berekenen hoeveel palen, planken en schroeven je nodig hebt. Je doet dat door te bekijken hoe hard de grond is en hoe lang de palen moeten zijn. Dit is erg lastig om te berekenen en hier kom je vaak pas achter als je de vlonder aan het plaatsen bent.

Je kunt er dus voor kiezen om het bouwen van een vlonder aan een timmerman of hoveniersbedrijf uit te besteden. Als je daarvoor kiest dan kan het verstandig zijn om offertes op te vragen bij een handvol vakmannen bij jou in de regio. Door om offertes te vragen bij diverse bedrijven kun je een redelijke inschatting maken wat een redelijke prijsopgave zal zijn voor de vlonder waardoor je zeker weet dat je niet teveel zult betalen. Let echter ook op dat je niet te weinig betaalt; je hebt er niks aan als je vlonder na een jaar alweer verzakt, en achteraf je gelijk krijgen is bijna niet te doen. Hecht daarom ook waarde aan ervaringen van anderen, en staar je niet blind op de prijs.

Offertes van hoveniersbedrijven?
Betaal niet te veel voor je klus en vergelijk de prijzen van verschillende hoveniers. Dit kun je doen door offertes op te vragen via onze offerte pagina.